TNNN konferansen 2023

Etter braksuksessen for Forskerskolens TNNN-konferanse i Trondheim i 2022, er det duket for årets samling for neste generasjons mikro- og nanoteknologiforskere i Norge.

 

 

 

Konferansen arrangeres i Vestfold 21.-23. juni og involverer bla. USN-forskere, andre universiteter og en rekke industripartnere og klynger.

TNNN-konferansen vil inneholde plenums- og inviterte foredrag fra ledere innen ulike områder innen nanoteknologi, bidrag fra ph.d.-kandidater og postdoktorer, presentasjoner fra industri, workshops og nettverksarrangementer. Hovedmålet er å ruste studentene til å drive verdensledende forskning og innovasjon innen komplekse systemer. Nøkkelen til suksess vil være det tette samarbeidet mellom industrien og akademia, som igjen sikrer at forskningen gir verdi for bedriftene.

Du kan finne oppdatert informasjon om program, registrering og overnatting på TNNN-konferansens hjemmeside: https://www.ntnu.edu/tnnn/about

Praktisk info

TNNN-konferansen går over 3 dager. De to første dagene av konferansen arrangeres i samarbeid med industrien. Disse to dagene av konferansen er åpne for bachelorstudenter, masterkandidater, ph.d.-kandidater, postdoktorer og vitenskapelig ansatte fra alle norske institusjoner.

Den siste dagen av TNNN-konferansen vil være dedikert til workshops, laboratoriebesøk og karriereutviklingsaktiviteter og er begrenset til TNNN Research School-medlemmer og deres veiledere. Se https://www.ntnu.edu/tnnn/tnnn hvis du har lyst til å bli med på Forskerskolen. Veiledere oppfordres også til å registrere seg.

Om TNNN
Mikro- og nanovitenskap og teknologi (MNST) er et sterkt tverrfaglig felt som dekker mange vitenskapsområder, inkludert fysikk, kjemi, materialteknologi, biologi og medisin. Det er drivkraften bak en stor del av moderne vitenskap og teknologi, med mange applikasjoner som spenner over solceller, batterier, brenselceller, optoelektronikk, sensorer, medisinsk diagnostikk, biomedisinsk forskning, kvantedatabehandling og mange andre.

Forskerskolen for opplæring av neste generasjon av mikro- og nanoteknologiforskere i Norge (TNNN) vil ta opp aktuelle hull i utdanningen på PhD-nivå på dette feltet. Spesielt vil det etablere et levende nasjonalt nettverk av juniorforskere som jobber innen dette området for vitenskap og teknologiutvikling, gi opplæring i overførbare ferdigheter og legge til rette for samarbeid med industrien. TNNN skal bidra både til å heve kvaliteten på norsk mikro- og nanoforskning og til å gjøre ph.d.-utdanning i MNST mer relevant.

Siste nyheter

Fullsatt sal på årets konferanse

Fullsatt sal på årets konferanse

Fullt hus og høy aktualitet på EC-konferansen

Hvordan kan norsk industri stå stødig i en urolig verden? Det var hovedspørsmålet da Electronic Coast samlet næringsliv, eksperter og beslutningstakere til årets EC-konferanse i Horten.

Temaet «Robust industri i urolige tider» traff en nerve, ifølge daglig leder Linn Fagerberg:
– Tilbakemeldingene kunne rett og slett ikke vært bedre.

Programmet spente fra geopolitikk og hybride trusler til mikrobrikker, merkevarebygging og digital sikkerhet. Blant høydepunktene var Mahmoud Farahmands budskap om tettere samarbeid mellom næringsliv og myndigheter, og funn fra USNs Lion Cage-prosjekt som viste hvordan kinesiske elbiler overfører store mengder data – selv i hvilemodus.

Rheinmetall – Nytt medlem av Electronic Coast

Rheinmetall – Nytt medlem av Electronic Coast

Vi ønsker Rheinmetall Nordic velkommen som nytt medlem i «Electronic Coast-familien»

Som en ledende aktør innen forsvars- og sikkerhetsteknologi bringer de verdifull kompetanse til klyngen.

De holder i dag til på Duken, Nøtterøy, men planlegger å flytte til Horten i 2026, blant annet på grunn av den nye toglinjen og det sterke elektronikkmiljøet.

Vi ser frem til et godt samarbeid

Electronic Coast representerer Teknologitriangelet under Emigration Expo

Electronic Coast representerer Teknologitriangelet under Emigration Expo

Electronic Coast reiser til Emigration Expo for å representere Teknologitriangelet – et samarbeid mellom Electronic Coast, Powered by Telemark og Kongsberg Technology Cluster.

Målet er å tiltrekke internasjonale teknologitalenter til vår region og skape nye muligheter for industri og næringsliv

Gjennom Teknologitriangelet ønsker vi å vise frem vår sterke teknologiindustri, attraktive arbeidsplasser og høye livskvalitet. Vi vil gi potensielle kandidater innsikt i hvordan det er å jobbe i Norge og hvilke karriereveier som finnes i vår region.