Høringsutkast «Senter for Mikrosystemer og Nanoteknologi»

EC vil gjennom MTI søke SIVA om støtte til å etablere et Norsk Katapult-senter på Bakkenteigen, samlokalisert med USN’s virksomhet innenfor mikro- og nanoteknologi.

Dette skal gjør det enklere for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, simulere og visualisere, slik at ideer utvikles raskere, bedre og med mindre risiko. Katapult-sentrene får offentlig støtte for å bistå små og mellomstore bedrifter over hele landet. Et slikt senter vil være industrirettet og utnytte regional spiss- og breddekompetanse innen mikro- og nanoteknologi, elektronikk og systemdesign.

Dette Katapult-senteret planlegges samlokalisert med et USN Innovasjonssenter som nå er i planleggingsfasen med arbeidsnavnet «Senter for Mikrosystemer og Nanoteknologi» Dette senteret vil være en pådriver for innovasjon og kommersialisering med bakgrunn i universitetets kunnskapsområde mikro- og nanoteknologi. Gjennom denne rollen skal senteret bidra til å skape økte verdier for næringslivet og samfunnet for øvrig. Vedlagt følger til informasjon et høringsutkast om dette senteret. Universitetets innovasjonssenter vil de bygge opp i tett samarbeid med bedriftene i EC og Universitetet invitere nå alle som ønsker å delta i den videre planleggingen for at det skal få et innhold og tilbud som er best mulig tilpasset bedriftenes behov.

USN presiserer i dette notatet at virksomheten i senteret skal fokusere på fylle universitetets rolle i tidligfasen i gapet mellom forskning og næring, kalt teknologienes dødens dal, mens det industrirettete Katapultsenteret skal fylle sluttfasen frem til kommersialisering.

Samlet vil de to koordinerte sentrene utgjøre det vi kan kalle EC-USN Innovasjonssenter som forventes å styrke synergien mellom industrirettet og forskningsrettet innovasjon. «Samlet fylle gapet over teknologienes dødens dal» Således styrkes vinn-vinn samarbeidet mellom EC-bedriftene og USN.

Vi forventer at SIVA vil ha en ny Katapult-utlysning tidlig høsten 2019.
Vi ber om at bedriftene melde sin interesse om deltagelse til oppbyggingen av USN’s innovasjonssenter til en av forfatterne av beskrivelsen. USN vil også ta initiativ overfor enkeltbedrifter selv.

Siste nyheter

Årets beredskapsdag 2. mai

Årets beredskapsdag 2. mai

Årets beredskapsdag 2. mai kl. 9 – 14.30
på Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Campus Vestfold, Horten
Årets tema: Ekstremvær

«Verdens første stillingsannonse i space»

«Verdens første stillingsannonse i space»

Horten leter etter de mest kreative og nysgjerrige teknologene, uansett hvor de måtte befinne seg. Se filmen om «Verdens første stillingsannonse i space» og opplev history in the making!