The Sensor Decade er tilbake!
5. - 6. juni gjentas suksessen med to fullpakkede dager
5. – 6. juni gjentas suksessen med to fullpakkede dager – med sensorteknologi for fremtiden på agendaen.
Årets tema er sensorer som presses til sine grenser på grunn av krevende miljøer eller ambisiøse designbegrensninger. Fra sensorer som opererer på havdyp på 6 000 m, i krevende plask- og kystsoner, i gruver og brønner, i jetmotorer, inne i menneskekroppen, på månen og helt til Mars, disse banebrytende teknologiene jobber hardt, og bidrar til å skape en bærekraftig fremtid på tvers av ulike bransjer. Vi får også diskusjoner om The Chips Act, designet for å styrke Europas konkurranseevne innen mikrobrikketeknologier.
Dette er den perfekte muligheten til å komme i kontakt med industriledere, innovative startups, forskningsinstitusjoner, universiteter og aspirerende studenter.
Mer informasjon om The Sensor Decade 2024 er tilgjengelig her: https://sensordecade.com/
Siste nyheter
Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken
Electronic Coast inviterer til åpent møte om kvanteprosessering – Quantum Computing – som paradigmeskifte for industriell regnekraft.
Kappløpet innenfor kvantedatamaskiner har pågått i flere år. De siste årene har det økt i omfang og med mye større investeringsbudsjett.
Alle våre nordiske naboer har etablert nasjonale kvante-strategier. Det er en klar forventning at innføringen av slike systemer vil være et paradigmeskifte innenfor mange IT-oppgaver.
Når det innføres ny teknologi med nye superkrefter, vil dette også bety nye trusler og problemstillinger som man bør behandle. Når og på hvilken måte vil denne nye teknologien påvirke offentlige og private tjenester. Og kanskje like viktig: hvordan bør man forberede seg allerede idag for å være forberedt på ny risiko som kommer som en følge av en slik teknologi-revolusjon.
IBM er en av de verdensledende teknologiselskapet innen utviklingen og anvendelser av kvantedatamaskiner. Innlegget vil gi en innføring i industrien rundt «Quantum Computing» og hvordan man spesielt ser anvendelser innenfor elektronikk og material-teknologi. Denne sesjonen vil også vektlegge den internasjonale satsningen innenfor standardisering av kvantesikre IT-system og hvordan arbeidet bør startes.
Foredragsholder er Lars Nordbryhn, Sivilingeniør i fysikalsk elektronikk / fotonikk. Senior Architect og Quantum Ambassador i IBM med 25 års erfaring i IT-virksomheter i Norge og Norden.
90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker
Electronic Coast, SINTEF og fire norske universiteter er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker.
Satsningen fra EU og Forskningsrådet vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa, noe som er svært nødvendig i en urolig tid.
Bli med på nyetablerte Team Eksport 6. februar
Neste møte er 6. februar