IMAPS Nordic sin årlige pakkekonferanse, NordPac

Avholdes i Oslo 12. – 14. juni 2023

 

 

 

Utstillingen og utstillerforedragene er åpent for publikum. I tillegg blir relevante oppstartsbedrifter i Startuplab Oslo invitert.

 Som utstiller får man muligheten til å ha et 5-10 minutters plenumsforedrag om hvilke tjenester man leverer. Dette er en fin sjanse for å vise frem norsk kompetanse innenfor pakking og mikroelektronikk. 

Foredragsholdere

Anne Vanhoestenberghe
Professor of Active Implantable Medical Devices (AIMD)
Director, MAISI Facility
School of Biomedical Engineering & Imaging Sciences
King’s College London, UK
Tema: Pålitelighet av aktive implementerbare enheter.
Kan vi forutsi og forhindre feil?

John H Lau
Unimicron Technology Corporation
Tema: Chiplet-design og heterogen integrasjonspakning

Dr. Dongkai Shangguan
Indium Corporation
Tema: Sammenkoblings-pålitelighet: Fra brikken til systemet

Du kan finne oppdatert informasjon om program og registrering på
NordPac sin hjemmeside:
www.nordpac.org

Praktisk informasjon

Det holdes to komplementære kurs (https://nordic.imapseurope.org/nordpac/short-courses/):

  1. John H. Lau (Unimicron Technology Corporation): Fan-out, Fan-in, and Heterogeneous Integration Packaging
  1. Knut Aasmundtveit (USN) og Vesa Vuorinen (Aalto University): Solid-Liquid Interdiffusion (SLID) Bonding – for Challenges in Microsystem Bonding 

I tillegg blir det en hyggelig velkomst på SINTEF MinaLab sin takterrasse, og muligheter for en tur i visningskorridoren til ren-rommet 😊 

Dersom du har noen spørsmål, så ta gjerne direkte kontakt med:
Daniel Nilsen Wright
Seniorforsker
Smarte Sensorer og Mikrosystemer, SINTEF Digital

Siste nyheter

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Electronic Coast inviterer til åpent møte om kvanteprosessering – Quantum Computing – som paradigmeskifte for industriell regnekraft.

Kappløpet innenfor kvantedatamaskiner har pågått i flere år. De siste årene har det økt i omfang og med mye større investeringsbudsjett.

Alle våre nordiske naboer har etablert nasjonale kvante-strategier. Det er en klar forventning at innføringen av slike systemer vil være et paradigmeskifte innenfor mange IT-oppgaver.

Når det innføres ny teknologi med nye superkrefter, vil dette også bety nye trusler og problemstillinger som man bør behandle. Når og på hvilken måte vil denne nye teknologien påvirke offentlige og private tjenester. Og kanskje like viktig: hvordan bør man forberede seg allerede idag for å være forberedt på ny risiko som kommer som en følge av en slik teknologi-revolusjon.

IBM er en av de verdensledende teknologiselskapet innen utviklingen og anvendelser av kvantedatamaskiner. Innlegget vil gi en innføring i industrien rundt «Quantum Computing» og hvordan man spesielt ser anvendelser innenfor elektronikk og material-teknologi. Denne sesjonen vil også vektlegge den internasjonale satsningen innenfor standardisering av kvantesikre IT-system og hvordan arbeidet bør startes.

Foredragsholder er Lars Nordbryhn, Sivilingeniør i fysikalsk elektronikk / fotonikk. Senior Architect og Quantum Ambassador i IBM med 25 års erfaring i IT-virksomheter i Norge og Norden.

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

Electronic Coast, SINTEF og fire norske universiteter er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker.

Satsningen fra EU og Forskningsrådet vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa, noe som er svært nødvendig i en urolig tid.