2023 starter med storkontrakt for Gen2 Energy
Vi gratulerer G2E som i felleskap med UAC i Kristiansand skal utvikle containere for storskala transport og lagring av grønt hydrogen.
Måolet er å designe og u7tvikle topp moderne trykkbeholdere av type IV glassfiber, med alle relevante godkjenninger for transport på vei, jernbane og sjø.
Gen2 Energy, som har Kobben-adresse, er dedikert til å utvikle, bygge, eie og drifte en integrert verdikjede for grønt hydrogen. Selskapet har som mål å ha en portefølje av storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen samt et distribusjonsnettverk som sikrer trygg og pålitelig kundelevering. Dette for å gjøre det enkelt og kostnadseffektivt for forbrukere å tilpasse seg grønt hydrogen.
De skriver i sin pressemelding at de er glade for å signere avtalen med UAC, da transport av hydrogen er en utfordrende del av verdikjeden. Sammen har de som mål å utvikle den foretrukne løsningen for kunder i Europa.
Som en del av avtalen skal UAC levere konteinere som er godkjent og fullt egnet for sjøtransport av hydrogen i henhold til The International Maritime Dangerous Goods (IMDG) Code. Kontrakten inkluderer en basisordre på 50 konteinere avhengig av endelig investeringsbeslutning (FID) for Gen2 Energy sitt produksjonsanlegg og en typegodkjent konteiner fra UAC, samt tilleggsopsjoner på 300 konteinere og oppover.
Gen2 Energy skal delvis finansiere utviklingsfasen, og har kjøpt en minoritetsandel i UAC.
HYDROGREN-TRANSPORT: Slik ser konsept-tegningene for konteinerne ut. Foto: Gen2 Energy AS
Siste nyheter
Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken
Electronic Coast inviterer til åpent møte om kvanteprosessering – Quantum Computing – som paradigmeskifte for industriell regnekraft.
Kappløpet innenfor kvantedatamaskiner har pågått i flere år. De siste årene har det økt i omfang og med mye større investeringsbudsjett.
Alle våre nordiske naboer har etablert nasjonale kvante-strategier. Det er en klar forventning at innføringen av slike systemer vil være et paradigmeskifte innenfor mange IT-oppgaver.
Når det innføres ny teknologi med nye superkrefter, vil dette også bety nye trusler og problemstillinger som man bør behandle. Når og på hvilken måte vil denne nye teknologien påvirke offentlige og private tjenester. Og kanskje like viktig: hvordan bør man forberede seg allerede idag for å være forberedt på ny risiko som kommer som en følge av en slik teknologi-revolusjon.
IBM er en av de verdensledende teknologiselskapet innen utviklingen og anvendelser av kvantedatamaskiner. Innlegget vil gi en innføring i industrien rundt «Quantum Computing» og hvordan man spesielt ser anvendelser innenfor elektronikk og material-teknologi. Denne sesjonen vil også vektlegge den internasjonale satsningen innenfor standardisering av kvantesikre IT-system og hvordan arbeidet bør startes.
Foredragsholder er Lars Nordbryhn, Sivilingeniør i fysikalsk elektronikk / fotonikk. Senior Architect og Quantum Ambassador i IBM med 25 års erfaring i IT-virksomheter i Norge og Norden.
90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker
Electronic Coast, SINTEF og fire norske universiteter er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker.
Satsningen fra EU og Forskningsrådet vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa, noe som er svært nødvendig i en urolig tid.
Bli med på nyetablerte Team Eksport 6. februar
Neste møte er 6. februar