Vil din bedrift bidra til at ungdom tar gode utdanningsvalg?

Nå har du mulighet til å la ungdom bli kjent med det lokale næringslivet og bidra til deres utdanningsvalg. I uke 21, 22 og 23 i 2023 skal niende trinn fra ungdomsskolene i Horten ut i arbeidsuke.

HVORFOR ER ARBEIDSUKA VIKTIG FOR DIN BEDRIFT?

For mange unge er dette deres første møte med arbeidslivet. Samtidig er dette en anledning til å gjøre seg bedre kjent med et yrke de er nysgjerrige på. For bedriften din kan dette være en god anledning til å bidra til at unge tar gode utdanningsvalg. Kanskje du finner nye ekstrahjelper som kan bidra til bedriften din. Du kan se på det som at du nå har mulighet til å rekruttere morgendagens helter – hvem skal lede selskapet i fremtiden og hva slags kompetanse trenger man for å lykkes fremover.

Ved at din bedrift melder interesse får vi mulighet til å åpne enda flere dører for fremtidens arbeidstakere. Bedriften din får tett oppfølging av koordinator i Horten kommune, og koordinator vil samarbeide med rådgiverne på ungdomsskolene ved å fordele bedriftene på de ulike skolene etter de ukene du har sagt passer. Elevene vil selv sende en direkte forespørsel til bedriften din om å få tilbringe arbeidsuken hos dere. På denne måten får man koblet ungdom og dere som bedrift sammen på en god måte.

HVA VIL DETTE EGENTLIG KREVE AV MEG SOM BEDRIFT, TENKER DU KANSKJE?

Det første dere bør gjøre er å finne en dedikert kontaktperson, slik at alle henvendelsene går til en og samme person. Deretter registrerer du bedriften din her. I skjemaet vil du få noen enkle spørsmål som vil gjøre det enklere å koble riktige elever opp mot dere som bedrift. Noe som er viktig å tenke på er at det er viktig at eleven(e) følger det daglige arbeidet i bedriften gjennom å få reelle arbeidsoppgaver, og at det er lurt å ha en god plan for uka.

Første dagen vil eleven møte til avtalt tidspunkt, der dere sammen går igjennom oppgavene og avklarer forventninger til uka for begge parter. I løpet av uka vil en lærer komme på besøk for å følge opp hvordan det går for både eleven og bedriften. Det er også lurt å planlegge for en evalueringssamtale på fredagen, slik at begge parter kan reflektere over erfaringer. I etterkant av arbeidsuka skal eleven holde en presentasjon om erfaringene og yrket. Her kan de ta inn erfaringer fra evalueringssamtalen.

HVORFOR HAR ELEVENE ARBEIDSUKE:

Arbeidsuka er en del av faget «utdanningsvalg» som er sentralt for å bidra til at elevene er i stand til å ta gode utdannings- og yrkesvalg. Faget skal bidra til at elevene utvikler en trygg identitet og til at de skal kunne ta valg ut fra egne interesser og forutsetninger. Gjennom arbeidet med faget skal elevene skaffe seg kunnskap om muligheter og krav i utdanningssystemet og i arbeidslivet. Faget skal bidra til at elevene utvikler kompetanse i å håndtere overganger, bidra til deltakelse og skape forståelse for sammenhenger mellom utdanning og jobbmuligheter.

NB! Eleven skal ikke motta lønn for arbeidet og forsikring er dekket av skolen.

Siste nyheter

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Electronic Coast inviterer til åpent møte om kvanteprosessering – Quantum Computing – som paradigmeskifte for industriell regnekraft.

Kappløpet innenfor kvantedatamaskiner har pågått i flere år. De siste årene har det økt i omfang og med mye større investeringsbudsjett.

Alle våre nordiske naboer har etablert nasjonale kvante-strategier. Det er en klar forventning at innføringen av slike systemer vil være et paradigmeskifte innenfor mange IT-oppgaver.

Når det innføres ny teknologi med nye superkrefter, vil dette også bety nye trusler og problemstillinger som man bør behandle. Når og på hvilken måte vil denne nye teknologien påvirke offentlige og private tjenester. Og kanskje like viktig: hvordan bør man forberede seg allerede idag for å være forberedt på ny risiko som kommer som en følge av en slik teknologi-revolusjon.

IBM er en av de verdensledende teknologiselskapet innen utviklingen og anvendelser av kvantedatamaskiner. Innlegget vil gi en innføring i industrien rundt «Quantum Computing» og hvordan man spesielt ser anvendelser innenfor elektronikk og material-teknologi. Denne sesjonen vil også vektlegge den internasjonale satsningen innenfor standardisering av kvantesikre IT-system og hvordan arbeidet bør startes.

Foredragsholder er Lars Nordbryhn, Sivilingeniør i fysikalsk elektronikk / fotonikk. Senior Architect og Quantum Ambassador i IBM med 25 års erfaring i IT-virksomheter i Norge og Norden.

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

Electronic Coast, SINTEF og fire norske universiteter er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker.

Satsningen fra EU og Forskningsrådet vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa, noe som er svært nødvendig i en urolig tid.