ESG-rapportering for bedrifter
Electronic Coast (EC) ønsker å rette fokus på økt, forbedret og mer effektiv rapportering mot bærekraftsmålene. Derfor har EC søkt Vestfold og Telemark fylkeskommunes utlysning på bedriftsnettverk og klyngemidler, og fått søknaden innvilget. Med andre ord skal EC sette i gang med et pilotprosjekt, som skal være med på å forbedre dagens praksis på bærekraftsrapportering hos bedrifter. Prosjektet skal bidra til forbedret metodikk, økt bruk og økt automatisering av bærekraftsrapportering. Prosjektet har en varighet på 2 år.
Kort fortalt er ESG rapportering en forkortelse som viser til selskapers ansvar innen miljø, samfunn og styring (Environmental, Social and Governance). EC ønsker å delta aktivt i denne rollen, hvor vi skal automatisere og forenkle rapportering knyttet til bærekraftsmålene som gjøres hos bedrifter.
Selv om bedrifter tar utfordringene med bærekraftsrapportering på største alvor, mangler det kunnskap og metodikk på området. I dag bærer rapporteringen preg av manuelt arbeid og manuelle prosesser med mange involverte. Dette er dyrt, tidkrevende og oppleves ofte lite effektivt.
Prosjektet skal bidra til å utvikle ny kunnskap og ny metodikk for effektiv bærekraftsrapportering. Et vellykket prosjekt vil bidra til bedre og mer effektiv måling av miljømessige fotavtrykk og bedriftens bidrag mot bærekraftsmålene. Effekten av prosjektet vil også bidra til økt regional konkurransekraft gjennom å øke bedriftenes aktivitet og sette bedriftene i stand til å takle eventuelle framtidige rapporteringspålegg fra myndighetene.
Målet er gjennom prosjektperioden å øke antallet bedrifter i klyngen som aktivt rapporterer på bærekraft.
Gjennom et planlagt pilotprosjekt som går på automatisering av datafangst, skal prosjektet bidra til at et fungerende dataverktøy og tilhørende metodikk utvikles. Prosjektet er for alle EC-bedrifter.
Startdato for prosjektet er 01.januar 2022 og skal ha en variet på ca. 2 år.
Mer informasjon kommer.
Siste nyheter
Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken
Electronic Coast inviterer til åpent møte om kvanteprosessering – Quantum Computing – som paradigmeskifte for industriell regnekraft.
Kappløpet innenfor kvantedatamaskiner har pågått i flere år. De siste årene har det økt i omfang og med mye større investeringsbudsjett.
Alle våre nordiske naboer har etablert nasjonale kvante-strategier. Det er en klar forventning at innføringen av slike systemer vil være et paradigmeskifte innenfor mange IT-oppgaver.
Når det innføres ny teknologi med nye superkrefter, vil dette også bety nye trusler og problemstillinger som man bør behandle. Når og på hvilken måte vil denne nye teknologien påvirke offentlige og private tjenester. Og kanskje like viktig: hvordan bør man forberede seg allerede idag for å være forberedt på ny risiko som kommer som en følge av en slik teknologi-revolusjon.
IBM er en av de verdensledende teknologiselskapet innen utviklingen og anvendelser av kvantedatamaskiner. Innlegget vil gi en innføring i industrien rundt «Quantum Computing» og hvordan man spesielt ser anvendelser innenfor elektronikk og material-teknologi. Denne sesjonen vil også vektlegge den internasjonale satsningen innenfor standardisering av kvantesikre IT-system og hvordan arbeidet bør startes.
Foredragsholder er Lars Nordbryhn, Sivilingeniør i fysikalsk elektronikk / fotonikk. Senior Architect og Quantum Ambassador i IBM med 25 års erfaring i IT-virksomheter i Norge og Norden.
90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker
Electronic Coast, SINTEF og fire norske universiteter er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker.
Satsningen fra EU og Forskningsrådet vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa, noe som er svært nødvendig i en urolig tid.
Bli med på nyetablerte Team Eksport 6. februar
Neste møte er 6. februar