Innovasjon i team

Representerer du en offentlig eller privat virksomhet med bærekraftsutfordringer og behov for innovasjon?

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) skal i gang med et pilotprosjekt til høsten og ser etter offentlige og private virksomheter til å være med på dette. 

Litt informasjon om prosjektet (på vegne av USN):
Bærekraftig innovasjon er komplisert og ofte vanskelig å få til på egen hånd. I «Innovasjon i team» bringer dere inn deres bærekraftsutfordringer og innovasjonsbehov, og samarbeider med studenter og vitenskapelig ansatte om å finne frem til nye, bærekraftige løsninger.

«Innovasjon i team» innebærer at offentlige og private virksomheter får tilført en utvidet innovasjonsenhet over en fire måneders periode og tilfører både nyskaping og faglig utvikling.

Teamet i «Innovasjon i team» består altså av 3-5 studenter, 1-2 vitenskapelig ansatte og 1-3 representanter fra deres egen organisasjon. Sammen skal dere skal vi gjennomgå en innovasjonsprosess fra problemforståelse til løsning, ledet av fasilitatorer fra USN og våre samarbeidspartnere. Dette innebærer å delta på tilsammen seks heldagssamlinger fra september til november, og jobbe sammen med teamet gjennom ulike faser i denne prosessen.

Kurset «Innovasjon i team» starter opp høsten 2021 gjennom piloter ved studiestedene i Bø og Vestfold. Til pilotene er USN særlig på jakt etter offentlige og private virksomheter i området rundt disse studiestedene.

 

Link til USN sin side: https://www.usn.no/samarbeid-med-oss/innovasjon-i-team/ 

Er dette av interesse? Ta kontakt med USN for mer informasjon. 

 

Kontaktpersoner

Anette Myhre Momrak - kvadratbilde Anette Myhre Momrak, prosjektleder og emneansvarlig Bø

 

Kristin Bentsen - kvadratbilde Kristin Bentsen, emneansvarlig Vestfold

Siste nyheter

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Electronic Coast inviterer til åpent møte om kvanteprosessering – Quantum Computing – som paradigmeskifte for industriell regnekraft.

Kappløpet innenfor kvantedatamaskiner har pågått i flere år. De siste årene har det økt i omfang og med mye større investeringsbudsjett.

Alle våre nordiske naboer har etablert nasjonale kvante-strategier. Det er en klar forventning at innføringen av slike systemer vil være et paradigmeskifte innenfor mange IT-oppgaver.

Når det innføres ny teknologi med nye superkrefter, vil dette også bety nye trusler og problemstillinger som man bør behandle. Når og på hvilken måte vil denne nye teknologien påvirke offentlige og private tjenester. Og kanskje like viktig: hvordan bør man forberede seg allerede idag for å være forberedt på ny risiko som kommer som en følge av en slik teknologi-revolusjon.

IBM er en av de verdensledende teknologiselskapet innen utviklingen og anvendelser av kvantedatamaskiner. Innlegget vil gi en innføring i industrien rundt «Quantum Computing» og hvordan man spesielt ser anvendelser innenfor elektronikk og material-teknologi. Denne sesjonen vil også vektlegge den internasjonale satsningen innenfor standardisering av kvantesikre IT-system og hvordan arbeidet bør startes.

Foredragsholder er Lars Nordbryhn, Sivilingeniør i fysikalsk elektronikk / fotonikk. Senior Architect og Quantum Ambassador i IBM med 25 års erfaring i IT-virksomheter i Norge og Norden.

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

Electronic Coast, SINTEF og fire norske universiteter er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker.

Satsningen fra EU og Forskningsrådet vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa, noe som er svært nødvendig i en urolig tid.