Masterstudenter søker praksisplass i sommer

Institutt for mikrosystemer ved USN (Universitet i Sørøst-Norge) har i seks år deltatt i EU-programmet Erasmus Mundus SSI+ (Joint International Master in Smart Systems Integration). EC er en viktig samarbeidspartner i dette samarbeidet, som også har studenter fra to andre ledende europeiske universiteter. Dette er svært dyktige studenter, som nå ser etter praksisplass til sommeren hos EC-bedrifter innen relevant fagområde. Studentene ønsker å være et godt tilskudd på et prosjekt og bidra. Studentene har EU stipend og forventer ikke betaling. Derimot forventes det relevant praksis og den oppfølging som trengs.

Praksis er på 6 uker med oppstart fra juni. Praksisperioden må være gjennomført innen 20. august 2021. Samarbeidet kan også utvides til 1 år langt prosjekt som inkluderer masteroppgave. Her er det flere muligheter til hvordan det kan løses, men det er viktig med rask tilbakemelding. For mer informasjon ta kontakt med Knut Eilif Aasmundtveit (kontaktinformasjon lengre ned i saken).

Institutt for mikrosystemer ved USN er også på utkikk etter masteroppgaver til sine masterstudentene, med EC-bedrifter som vertskap. En USN ansatt vil fungere som veileder (i tillegg til bedriften) og jobbe tett med bedriften. Slik fungerer det: studentene velger oppgave i våres (innen mai). Så vil de jobbe 1/3 av tiden med oppgaven i høst (2021) og fulltid våren 2022. 

Frist: 1. mai 2021, men helst så fort som mulig ettersom studentene velger fortløpende. 

Ta kontakt med Knut.Aasmundtveit@usn.no for mer informasjon. 

 

 

 

 

 

 

Siste nyheter

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Åpent møte om kvanteprosessering – 28. januar på Forskningsparken

Electronic Coast inviterer til åpent møte om kvanteprosessering – Quantum Computing – som paradigmeskifte for industriell regnekraft.

Kappløpet innenfor kvantedatamaskiner har pågått i flere år. De siste årene har det økt i omfang og med mye større investeringsbudsjett.

Alle våre nordiske naboer har etablert nasjonale kvante-strategier. Det er en klar forventning at innføringen av slike systemer vil være et paradigmeskifte innenfor mange IT-oppgaver.

Når det innføres ny teknologi med nye superkrefter, vil dette også bety nye trusler og problemstillinger som man bør behandle. Når og på hvilken måte vil denne nye teknologien påvirke offentlige og private tjenester. Og kanskje like viktig: hvordan bør man forberede seg allerede idag for å være forberedt på ny risiko som kommer som en følge av en slik teknologi-revolusjon.

IBM er en av de verdensledende teknologiselskapet innen utviklingen og anvendelser av kvantedatamaskiner. Innlegget vil gi en innføring i industrien rundt «Quantum Computing» og hvordan man spesielt ser anvendelser innenfor elektronikk og material-teknologi. Denne sesjonen vil også vektlegge den internasjonale satsningen innenfor standardisering av kvantesikre IT-system og hvordan arbeidet bør startes.

Foredragsholder er Lars Nordbryhn, Sivilingeniør i fysikalsk elektronikk / fotonikk. Senior Architect og Quantum Ambassador i IBM med 25 års erfaring i IT-virksomheter i Norge og Norden.

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker

Electronic Coast, SINTEF og fire norske universiteter er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker.

Satsningen fra EU og Forskningsrådet vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa, noe som er svært nødvendig i en urolig tid.