Blir kjent med Helene - vår nye Content Manager

MTI-familien vokser, og det nyeste medlemmet er 25 år gamle Helene Kirkebø Vego fra Horten. Med sin bakgrunn fra mediebransjen, er Helene klar for å ta fatt på rollen som Content Manager.

Helene vil få ansvar for markedsføringen av Electronic Coast. Hun vil også ha en rolle i markedsføringen til andre prosjekter innad i MicroTech Innovation (MTI), som teknologiinkubatoren Silicia. Her skal hun skape spennende innhold på Silicia sine digitale plattformer, som sosiale medier og nettside.

Helene har en bachelorgrad i journalistikk og en mastergrad i medier og kommunikasjon. Hun har jobbet som frilansjournalist for blant annet lokalavisa i Horten, Gjengangeren, og har i studietiden engasjert seg for ulike organisasjoner. Blant annet som skribent for fadderorganisasjonen Quak!, og leder og informasjonsansvarlig for studentforeningen til Norsk Journalistlag i Trondheim, også kalt NJST.

 

Historiefortelling i fokus

Helene har alltid vært opptatt av skriftlig og visuell historiefortelling. Dette er like mye en hobby som en karrierevei for henne, og hun trives best når hun kan sitte foran dataskjermen med musikk (eller en god podcast) på øret.

– Jeg har det best når jeg får være kreativ. Lage nettside, skrive tekster eller redigere video – da flyr timene og jeg glemmer litt tid og sted. På skolen elsket jeg dagene vi hadde norsktentamen og fikk bruke hele dagen på å skrive historier, forteller hun.

Helene har lenge vært opptatt av mediebransjen og var elev ved medielinja på Horten videregående skole. Her lærte hun mye som hun har tatt med seg videre i karrieren.

– Jeg har alltid hatt en stor interesse for mediebransjen og lenge vist at jeg ville utdanne meg innenfor dette. Jeg valgte å studere journalistikk mye på grunn av mulighetene det ga meg. Jeg har aldri hatt noen klar plan på hva jeg ville bli når jeg ble stor, veien har blitt litt til mens jeg har gått den. Etter tiden i Trondheim oppdaget jeg at jeg likte å jobbe med kommunikasjon, og det er mye av grunnen til at jeg valgte å ta en mastergrad i nettopp dette.

I 2020 fullførte 25-åringen en mastergrad i Media and Communication fra Bournemouth University. Der skrev hun masteroppgave om språket som blir brukt i britisk presse og hvilken påvirkning det har.

– Jeg er nok over gjennomsnittet nysgjerrig og liker å grave i det som skjer rundt meg, forteller hun.

Med andre ord er Helene veldig samfunnsinteressert og skrevet flere oppgaver knyttet opp mot medienes rolle i samfunnet. Dette var noe av motivasjonen til å fortsette å studere, og ikke minst reise utenlands.

– Jeg har i mange år hatt en drøm om å bo i utlandet. Valget falt på Bournemouth mye på grunn av det internasjonale ryktet Bournemouth University har, ikke minst medieavdelingen. I tillegg lå det ved kysten. Jeg har vært heldig å få bo store deler av livet rett ved sjøen og jeg har funnet ut at det er viktig for meg å ha havet i nærheten, forklarer hun.

Hortenlove

For Helene har nemlig vokst opp i Horten og er godt kjent med byen. Etter videregående dro hun til Australia og videre til Trondheim. Det var gjennom praksis hun fikk jobb i Gjengangeren, og fortsatte som frilansjournalist for lokalavisa resten av studietiden. En jobb hun er veldig takknemlig for.

– Jeg lærte ekstremt mye den tiden jeg var i Gjengangeren, og jeg kommer til å ta med meg mye fra journalistyrket i jobben som Content Manager, sier 25-åringen.

Nå venter lokalene på Forskningsparken på Hortensjenta, som fikk sin oppstart i koronatiden og med hjemmekontor.

– Det er en spesiell situasjon, men jeg har blitt godt tatt imot av teamet og føler meg allerede som en del av gjengen.

Avslutningsvis forteller hun om hvorfor valget falt på MTI og Silicia.

– Jeg brenner for historiefortelling, og her får jeg muligheten til å drive med det. Jobben i MTI gir meg mange av de mulighetene jeg så etter i en drømmejobb. Det å få jobbe med innholdsproduksjon og jobbe digitalt med markedsføring og kommunikasjon er midt i blinken. I tillegg får jeg lære masse om ny teknologi, gründerbransjen og ikke minst bli bedre kjent med bedriftene som holder til her på Borre. Jeg er ganske imponert over alle de flinke folkene jeg får jobbe med og gleder meg masse til å fortelle om alt det kule de gjør til omverden.

Siste nyheter

Hva skal til for å redde Oslofjorden?

Hva skal til for å redde Oslofjorden?

I forbindelse med Forskningsdagene 2024 inviterer Universitetet i Sørøst-Norge, næringsklyngen Electronic Coast og Naturvernforbundet næringsliv, politikere og andre med engasjement for Oslofjorden til en ettermiddag med populærvitenskapelig presentasjoner om tilstanden i Oslofjorden og hva teknologi kan bidra med for å bedre den.

Arrangementet er gratis og åpent for alle

Electronic Coast har vunnet internasjonal pris

Electronic Coast har vunnet internasjonal pris

Daglig leder i Electronic Coast, Linn Fagerberg smiler bredt etter å ha vunnet internajsonal pris fra EU Business News Electronic Coast har vunnet prisen “Best for Innovation & Cooperation in Technology Clusters 2024” Prisen er en anerkjennelse som gis til en...

Vi ønsker Gylling Produksjon velkommen til EC!

Vi ønsker Gylling Produksjon velkommen til EC!

Tom-Erik Ruud, prosjektleder i Gylling Produksjon og Jarle Mørch, operasjonell leder i Gylling Produksjon.Gylling Produksjon har blitt medlem av Electronic Coast Selskapet, som er lokalisert i Asker, ble startet 1.februar 2021 og er en del av Gylling gruppen. De er et...