Bedriftspresentasjon: Siste nytt fra Zimmer & Peacock
Zimmer & Peacock (Z&P) sitt hovedfokus er å utvikle elektrokjemiske biosensorsystemer som bidrar positivt til samfunnsutviklingen. De utvikler sensorer til bruk i helse, velvære, mat, drikke, jordbruk, havbruk, miljø- og prosesskontroll. Z&P er Norges raskest voksende biosensor og in-vitro diagnostikk selskap. Selskapet har hovedsete i Horten med ca. 35 ansatte, og har i tillegg en avdeling i England på 10 ansatte. Det skjer mye spennende i selskapet om dagen og her kommer en kort oppsummering av nyhetssakene.
Z&P har kunder og samarbeidspartnere over hele verden. De er en viktig utviklingspartner for bedrifter som har behov for medisinske apparater. Z&P har nylig blitt ISO13485 sertifisert, som gjør selskapet sertifisert til å utvikle og produsere medisinske apparater. Dette er en viktig milepæl for Z&P, som gjør at de kan møte kundebehov enda bedre i sitt marked.
Produksjon er et stikkord for neste nyhet fra Z&P, da de har leid det tidligere Jotronbygget på Skoppum. I det 4000 m2 store lokalet skal de primært drive med produksjon. De har startet opp to selskaper som skal produsere medisinske apparater for hver sin kunde. Dette skaper behov for flere ansatte i tiden som kommer.
Høsten som var, fikk Z&P tildelt et forskningsprosjekt med en ramme på 25 millioner kroner fra Norges Forskningsråd. Formålet med prosjektet er å øke dyrevelferden hos oppdrettsfisk, gjennom å utvikle sensorer som måler blodparametere i fisken. Hensikten med prosjektet er å detektere stress hos fisk for å kunne redusere dette, som igjen reduserer dødelighet. Parameterne som skal måles er glukose og kortisol. Med på forskningsprosjektet er Sintef Ocean, NTNU og USN. I tillegg er det et rådgiverpanel fra fiskeoppdrettsbransjen; Skretting ARC, Norsk Aquakompetanse og Åkerblå AS. Prosjektet har en tidshorisont på 3,5 år og det søkes nå etter Phd. kandidat til prosjektet.
Ønsker du å lese mer om Zimmer & Peacock følg denne linken
Siste nyheter
GOD JUL OG GODT NYTT ÅR
Kjære alle sammen.
Tusen takk for et fantastisk år.
Sammen har vi hatt 32 fagmøter, EC konferanse, Hackathon, deltatt på utallige messer, seminarer og foredrag i både inn- og utland.
Årshjulet for 2025 er i full planlegging, og med 10 fagteam skal det være noe for enhver.
6. mars samler vi alle til EC konferansen 2025, så da blir det en mulighet til å bygge nettverk utenfor spesifikke fagforumer.
Vi blir å se på Vestfold dag i Oslo, Emigration Expo i Nederland, HighTech i Makedonia og ikke minst på våre rekrutteringsarenaer for barn og unge – for at de skal velge realfag og satse på en framtid hos en av våre medlemsbedrifter.
Ha noen fine høytidsdager i mellomtiden, før vi sees igjen
90 millioner til norsk kompetansesenter for mikrobrikker
Electronic Coast, SINTEF og fire norske universiteter er utpekt som ett av 27 europeiske kompetansesentra for mikrobrikker.
Satsningen fra EU og Forskningsrådet vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa, noe som er svært nødvendig i en urolig tid.
Electronic Coast etablerer nytt fagteam: Team Eksport
Electronic Coast har fått 700.000 kroner fra Vestfold fylkeskommune for å etablere et eksportrettet partnerskap for elektronikkindustrien.